Rakmedel

Smart young guy shaving while looking at himself in the mirror

För att du ska nå bästa möjliga resultat med din rakning kräver det en del komplement till kniven/hyveln. Lödder av hög kvalitet, borste av grävlingshår, alunstift när olyckan är framme, pre- och aftershave samt diverse produkter för att hjälpa till vid eventuell rakirritation. Listan kan göras lång, men du märker snabbt vad du använder och vad du inte har användning för. Det kanske viktigaste tillägget är ett bra raklödder eller en rakolja. Vare sig du gillar raktvål, rakkräm, rakgel eller rakskum så finns det väldigt mycket att välja mellan. Det beror på hur du ska raka dig, hur mycket tid du har och hur känslig din hud är. Nedan kommer en kortfattad beskrivning av de olika komplementen.

40022_317334_3

RAKGEL
För dig med normal eller tjockare skäggväxt så lämpar sig en rakgel bäst. I konsistensen är den tjock och mer oljig än ett raklödder. Fördelen med rakgel är att man applicerar med händerna och den är transparent vilket gör att man kan se vart man rakar. Just vid precisionsrakning så är rakgel det perfekta rakmedlet. Har man större födelsemärken eller någon annan ojämnhet i ansiktet så blir det lätt att avskilja dessa också. Se Gents utbud av rakgel.

RAKTVÅL
Utseendemässigt ser raktvålen ut som en vanlig handtvål men ingredienserna är anpassade för ansiktet och rakningen. Tillsammans med en rakborste så vispar man upp ett perfekt lödder, i en tvålkopp, som man sedan applicerar i ansiktet med hjälp av rakborsten. Med en raktvål får du mindre hudirritation och mer återfuktning. Välj rätt raktvål på Gents.

RAKKRÄM
Rakkräm vispar du upp till ett krämigt lödder med hjälp av en rakborste men det går lika bra att jobba upp ett lödder med fingertopparna direkt i ansiktet. Det lödder som man arbetar fram ser likadant ut som ett rakskum men skillnaden är stor i kvalitén. Rakkrämen ger en behagligare användning och ett behagligare resultat. Hitta ett bra utbud av rakkräm hos Gents.

RAKSKUM
Ett bra alternativ för dig som har gles skäggväxt eller har mjuka strån är rakskum. Det kommer i en burk som du alltid ska skaka innan användning. Precis som med all rakning så ska du fukta ansiktet med varmt vatten och sen applicera ditt lödder. Du sprutar lätt ut skummet och smörjer på det. För att mjuka upp skäggstråna ännu mer så låt det sitta en stund innan du börjar raka. Hitta ett rakskum som passar dig på Gents.

RAKOLJA
Det många tror är att man bara använder rakolja under andra rakmedel men du kan kan lika väl bara använda dig utav rakolja. Det finns tjockare och tunnare rakoljor beroende på vilket rakverktyg du använder vid rakning. Har du en flerbladsrakhyvel så måste du använda en tunn olja och använder du dig av en säkerhetshyvel ska du använda dig utav en tjockare. För att rakningen ska glida bra så behöver man värma upp huden med varmt vatten innan man applicerar oljan i ansiktet. Ett tips för ännu bättre resultat är att ta på rakoljan innan du duschar och låt den sitta kvar under tiden. Lägg sedan på ditt lödder eller börja raka direkt. Det ger ett oslagbart resultat. Välj mellan en tunn eller en tjock rakolja på Gents.